20 de juliol 2012

Magdalenes

Aquesta recepta la vaig descobrir ja fa uns quants anyets, en un llibre de l'any 1965 de la Levadura Royal, on hi havia un munt de receptes.

La veritat és que la vaig fer un dia i, des d'aleshores, sempre les he fet amb aquesta recepta

INGREDIENTS:

125 gr de sucre
125 gr de farina
125 gr de mantega (jo li poso la meitat) En el cas de no tenir mantega hi podeu posar oli, pero si és d'oliva que sigui de poca graduació perquè sino li dona un gust molt fort.
3 ous
1 culleradeta de llevat en pols
1/2 culleradeta de sucre avainillada


Precalentar el forn a 180 graus

Batre els ous amb el sucre una estoneta, fins que quedin espumosos

Afegir la farina i el llevat tamitzats

Incorporar la mantega (jo la desfaig al microones, amb menys d'un minut n'hi ha prou) i el sucre avainillat

Remenar bé tots els ingredients i quan estiguin tots ben emulsionats, podeu anar omplint els motlles de magdalena. IMPORTANT: no els ompliu molt més de la meitat perqué sino quan pugi la massa us vessarà pels costats.

Si voleu que us pugui en forma de pic, poseu els motlles de paper en un motlle d'alumini per magdalenes o muffins, i si no en teniu, els motlles de flans també us poden anar bé.

Podeu posar una miqueta de sucre per sobre de la massa abans d'anar al forn amb uns pinyonets, i us donaran molt bon gust.

Quan el forn estigui a 180 graus, a la reixeta del mig hi poseu els motlles... en 10 minuts han d'estar fetes.
per saber si estan fetes o no, punxeu la massa amb un escuradents i si surt net, ja les podreu treure.

VARIETATS:
XOCO: Si les voleu de xocolata, substituiu 20 grams de farina per 20 grams de cacao en pols.
COCO: afegiu uns 25 grams de coco ratllat a la massa mare.
POMA: afegiu a la massa mare trossets de poma talladeta ben petitona
XOCO-COCO: Feu les magdalenes de xoco i hi afegiu coco i gotetes de xocolata.
Tenint la massa mare, podeu fer-les i decorar-les com a vosaltres us agradin



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari