18 de juny 2013

Coques de Sant Joan

Ahir vaig tenir una materclass a domicili, amb en Jordi, un pastisser xocolater, que es va oferir a ensenyar-me a fer les coques de Sant Joan.



Com que no teniem massa temps, vem fer només les coques de brioix amb fruita i la crema per farcir-les.


Us deixo la recepta de la massa de brioix:

INGREDIENTS PER LA COCA

1kg de farina de força
150 gr de sucre
5 ous
1/4 de litre d'aigua
100 gr de llevat de forner
100 gr de mantega
aroma de vainilla

Fruita confitada, pinyons i sucre pel damunt de la coca
Nata, crema, trufa... o el que us agradi pel farciment

En un bol posem la farina, els ous, la mantega, el sucre, i el llevat i comencem a amassar fins que estigui tota la barreja ben homogènea. Si veiem que la farina no acaba de barrejar-se bé, hi afegim una miqueta més d'aigua



Quan la massa està tota ben integrada, la traiem del bol i comencem a amassar-la al damunt del marbre (untat prèviament amb unes gotetes d'oli de girasol) l'amassarme amb força i donan-li cops al marbre.... si si... com ho llegiu... llenceu la massa amb foça contra el marbre... segons el Jordi és perquè el llevat no se quin efecte fa... i és cert que com més fort picava, més aroma de llevat sortia de la massa.



Passat uns 5 minuts, fem una bola amb la massa, i li posem pel damunt un drap humit, i la deixem reposar uns 10 minutets.


Passats aquests 10 minuts, veurem que la nostra massa ha fermentat i s'ha inflat i fem 4 parts... si, dic en 4 parts, perquè amb les mides que us he donat, us surten 4 coquesben formoses.


Cadascuna de les 4 parts la convertirem en una bola, la qual estirarem amb un curró amb molt de compte, i la posarem a sobre de paper vegetal o a sobre d'un tapete de silicona. La tornarem a tapar amb un drap humit i la deixarem reposar un mínim de 20 minuts. Passats aquests minuts hi posarem la fruita, els pinyons i el sucre, i ho enfornarem, a uns 200 graus entre 10 i 15 minuts.


i tatxan!!!!!!!! us sortirà una coca tan bona com aquesta!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ara només cal farcir-la de crema, nata, trufa, o.... símplement menjar-la així, perquè està boníssima!!

Us animo a que la feu i Bona Revetlla de Sant Joan!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari